Fredag, 6 mars

Det är helt underbart här uppe, tyst och lungt, det är som söndag varje dag. Dom enda ljuden som kan höras är ljud från skotrar som kör nere på Torne älv och ljudet utav hundar som ivrigt vill iväg på färd..

Redan vid 12-hugget tog vi på oss all utrustning som behövs för ca 40cm snl och just nu, bara ca -3 graders kyla, men det räcker ändå! :)
Då tänkte vi gå och titta på renar som finns i en inhängnad men som allt annat kostar det pengar, 150 spänn.. (290:- bara för att gå in och titta i Ishotellet) så istället gick vi runt lite i jukkas kyrka och hembygdsgården, vilket är väldigt mysigt och fint.
Efter det så gick vi längs älven med kurs mot Icehotel, på vägen såg vi både hur traktorer skär ut isblock som ska förvaras i ett stort fryshus inför nästa uppbyggnad av hotellet, och så såg vi och klappade på 10-12 hundar i hundspannet som förberedde sig för avfärd :) Hur söta hundar som helt, och helt galna och ivriga att komma iväg så dom hoppar, studsar, skäller och är huvudtaget ivriga..

Efter det så hade vi bestämt möte med Sonja, som är husfru och även fridas handledare när hon ska vara på städ.
Så om gick igenom lite arbetsuppgifter och områden som frida ska få vara med på.. och jag är sååååå glad att jag inte ska städa! Haha.
Efter mötet med Sonja så to vi oss en lite mera ordentlig titt inne i ishotellet, och vi är helt faschinerade av allt man kan göra av bara snö och is, helt otroligt! :)

Så på hemvägen gick viför bi lilla Coop, även den enda butiken som finns här i Jukkas förutom souvenirshoppar, inne på coop laddade vi upp med läsk, choklad och cheese bollz ;) så det blev en riktigt mysig hemmakväll för vår del!
Någonting som vi tyckte var lite roligt som fanns utanför coop var deras "hundparkering" haha, 3 skyltar med en krok under varje.. haha men det sägs ju att det finns mera hundar än människor här.. vilket är väldigt troligt, det ser man bara på kanterna utmed vägarna.. gul snö överallt! ;P

puss sanna,


Kommentarer
Postat av: Magnus

Psst...en sak bara..ät aldrig,aldrig den gula snön!!

2009-03-07 @ 17:29:14
Postat av: Jennie Mathias Hanna o Thea

Härligt! Vi e inte ett dugg avis;)....

Här gäller melodifestivalen ft. Fullt ös på en viss person...behöver väl inte skriva vem:)

2009-03-07 @ 21:14:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0