Ballerina Kladdkaka

Något för kladdkaka-älskare? Haha, herregud vilka påhitt.. Vad kommer härnäst? Ballerina Semla?
Kexen ska tydligen finnas på ICA. Jag känner mig något skeptisk med Ballerina Kladdkaka faktiskt, kladdkaka ska vara kladdigt och hembakat! Haha, men jag läste några kommentarer och det verkar som dom flesta tycker om dom, värt att prova!







Vad sägs om lite drink-tips?

Jag har funderat lite på att skaffa mig en "Drink tips" - kategori. Vad tycker ni om det?
Som vissa av er vet så jag har ju ingen direkt erfarenhet utav just att ha jobbat bakom baren men jag känner mig väldigt påhittig, kreativ och börjar få upp ögonen mer och mer för just bartender-yrket..
Så Drink tips - kategorin skulle bestå av mesta dels härliga drinkar men även lite andra tips och trix! Och främst lätta som både du och jag ska kunna göra hemma! Bra va!?



              

 

 

 


Myskväll med Johanna

Känner att det var ett tag sedan sista inlägget, så det är dags att uppdatera senaste dygnet va? 
Just nu ligger Johannis och jag och myser i soffan, vi har precis vräkt i oss världens smarrigaste mat, nämnligen Varm smörgåstårta och till dessert blev det en riktigt mumsig Marängswisch!

              
(och så johannas märängswisch, eller var de Ris a lá malta?)     




Johanna har även varit snäll och hjälpt mig att trolla bort min utväxt.. vilket var mycket behövligt! Men något jag HATAR är den äckliga stinkade lukten av Jane Hellens efterbehandling.. BLÄ!!

Hur som helst har dagen varit väldigt bra. men gårdagen var faktiskt snäppet bättre! Jag blev riktigt överasskad.. men jag tar det i morgon när jag kan lägga in lite bilder också.


Johanna och jag tittade på Robinson också, och Vinnaren av Robinson 2009 blev HANS BRETTSCHNEIDER!
Grattis! 
Men jag känner mig lite besviken på vinsten: En liten statyett!? Men hallå, är det bara jag som tycker att vinnaren iallafall förtjänar någonting mer än en statyett när man tillbringat runt 40 dagar på en ö, utan mat och utan kontakt med omvärlden.. Jag blev lite besviken på det faktiskt, Tv4 har vel pengar till att bidra med någon mera vinst. Just med tanke på allt som dom lidit för! Sjukt dåligt.
 


Tack för idag! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Puss & Kram Sanna

Aattcchuuu..

Prosit. Fy bubblan va jag har blivit nysig, bara över en natt.. Jag nös ingenting igår och nu, sen jag vaknade har jag nysit i gång i kvarten! Jobbigt. Jag vill inte vara sjuk.. Jag ar inte tid att vara sjuk!

Nu sitter jag iallafall här med en rejäl frulle, och känner lite stress faktiskt.



Måste hinna med iallafall tre saker innan 15.45:

1. Hämta min alkohol hos Andreas.
2. Hämta min lön.
3. Städa undan lite här hemma.
4. Packa badkläder o.s.v.
5. Ta mig till banken.
6. Kanske ev. Systemet.
7. Ta mig till stan, måste börja ringa och se vem som har lust att offra sig. hehe!
8. Möta Sofie!

Ojoj, det var visst mer ärenden än vad jag hade tänkt mig! haha.
Vad ska du hitta på i helgen?



Nu måste jag kila. Har lite att styra med!

PUSS BYYE!



Sängen nästa!

Idag har det varit en skapligt seg dag. Men ändå inte, jag har inte gjort mycket men tiden har gått ganska fort ändå. Börjar känna mig väldigt trött. Men kan det bero på att jag inte sov så många timmar inatt kanske? Jag tror det.

Nu har jag iallafall ändrat med Header, är väldigt nöjd. Kan tänka mig att det blir något annat om en vecka eller två ändå. Haha, va tusan.. jag jobbar bara kvällar så på dagarna när jag är hemma och ledig (och uttråkad!) så är alla andra i skolan eller på jobbet. Suck!
Men men, på tal om bloggen så skulle jag vilja kunna lite mer om att ända typsnitt, färger på texter o.s.v. men jag försöker hänga med så gott jag kan med massa tips ifrån http://www.designadinblogg.se Han/hon som gjort den bloggen är guld värd! Dock fungerar hans/hennes tips bara om man har blogg.se.



Imorgon är en spännande dag! Min kära lillasyster sa till mig:
"Möt mig imorgon vid 15.45 utanför Träningsverket(som ligger i centrum), ta med dig handduk, badkläder och gör-i-orning-grejer!"
Nyfiken i en strut - Det är jag det! Men jag har inga förväntningar för morgondagen.. Jag känner bara att det ska bli roligt, och förväntar mig faktiskt endast en trevlig kväll. Haha trots att jag inte har en aning om någonting.
För er som inte riktigt vet så blev jag 20 i onsdags förra veckan, och nu är min familj lite luriga och har alltså hittat på någonting.. TROR JAG! haha. I Lördags var det mina kära vänner som ordnade fest för mig, allt om det står under rubriken "Nyckelpiga för en kväll".

Som sagt, jag ser fram imot en trevlig kväll imorgon. Förhoppningsvis drar syrran med mig till Soolpoolen för lite sol och bubbel (jag får nämnligen ta med mig lite alkoholhaltigt också). Efter det..... har jag inte en aning. Och det är nog meningen också!

Godnatt och sov gott med er! Hörs imorgon.                  


                  
Puss & Kram Sanna       


Nattsysselsättning

Inatt när jag inte kunde sova satt jag och gjorde lite olika collage och testade med olika bakrunder osv.
Jag känner verkligen för att byta.. men det är faktiskt inte så lätt, haha jag får sådan beslutsångest.
Vilken av dom här tycker ni att jag ska ha?
Eller ser ni att någon annan header skulle passa med en annan bakrund?
Eller ska jag klippa in lite privata bilder i något av dom "svart-vita" kollagen?


ETT.







TVÅ.





TRE.






FYRA.






FEM.










Måste ännu en gång lägga till att jag är amatör på sånthär! haha
Men det vore ännu roligare om jag hade ett riktigt bildprogram, Picasa är väldigt bra men jag skulle vilja byta upp mig snart och få ännu flashigare bilder och collage..

Puss & Kram Sanna


John Blund var är du?

Måste börja med att skriva att det är kul med lite nya "ansikten" här inne faktiskt, och allra roligast är det att ni slängt in en kommenterar. Tack så mycket för ert beröm om min header. Med lite trix, pussel, koder och styr så går det mesta! haha. Jag är ingen stor bloggare, fotograf eller skrivare för den delen heller.. men jag gör så gott jag kan. Haha.

Jag måste börja med att svara Johanna att Nejnejneej, inte växjö! haha, häng med och tjäna lite pengar som Jennie skriver!

Fick en fråga om favoritmat, självklart och nästan tveklöst svarar jag Chipslåda och Varm smörgåstårta! Åh, det är fruktansvärt gott! Jag kan ta och skriva receptet här i bloggen nu i veckan?

Att ha jobbat på dagis underlättar ju självklart till jobbet som Barnledare, med tanke på att jag inte har någon gymnasial utbildning eller ingen utbildning av barn överhuvudtaget på det sättet.. Jag har gått Barnledar utbildning för scouterna och gått dansledarutbildning för bugg, och sysslat med det i många år. Men det räcker tyvärr inte riktigt till. Så jag tänkte att det är ju inte riktigt som en utbildning men en väldigt bra merit och erfarenhet i detta sammanhang, sen så är ju Oslo och Norge i sig inte helt fel!


Ne nu måste jag verkligen försöka sova, jag har inte hunnit bli trött än. Men det är vel just för att jag jobbar till sent på kvällarna och är så uppe i varv när jag kommer hem, och inte nog med det så dricker jag kaffe på jobbet om kvällarna, aj aj aj. Och Andreas ligger här brevid och snarkar som en gris (vilket gör det ännu jobbigare att sova) Herregud, jag har det inte lätt minsann! haha.

  




Jag lovar att jag inte ska dricka kaffe på jobbet någon mera gång, om du bara låter mig somna nu kära John Blund!


Puss & Nattinatti
Sanna

 


Mycket snack, liten verkstad?

Detta var senaste inlägget på mina jobbiga Måsten. Gårdagen bestog faktiskt utav tråkiga måsten.
Inte överdrivet många men nu kan jag stryka några av dom!

- Formulera om mitt personliga brev, så att det riktar sig mer mot reseledare och liknande.
- Ringa fritidsresor och ta reda på varför jag inte blev utvald!
- Och så vill hon helst att jag ska söka TIO JOBB!!

- Se till så jag verkligen får min lön, som alltid brukar dyka upp den 25.e(!?)
- Boka biljetterna till Hallsberg. Jag och min kära ska ta oss en weekend hos familjen Lannhard.
- Måste även börja tänka på vad jag vill göra till sommaren och framför allt till hösten kommer!

Skönt!
 

Det mest pirriga var när jag ringde till Fritidsresor. Men jag tog mod till mig och försökte verkligen låta trevlig och hålla tillbaka all besvikenhet och nästan aggressivitet jag kände! Haha.
Kvinnan som jag fick prata med var väldigt trevlig, och hon gav mig faktiskt väldigt fina ord. Hon tyckte mitt CV såg jätte fint ut, hon tyckte att det var jättebra att jag ringde och visade intresse och sa till mig att inte tappa allt hopp för att jobba för Fritidsresor.
Men med tanke på att det var nästan 500 sökande så va dom tvungna att ta utbildade inom barn, människor som gått BF, förskolelärare och liknande. Och sa att jag hade vad som krävdes bara det att jag saknade den s.k. Teoretiska grunden. Som hon så fint uttryckte det.
Efter samtalet kände jag absolut att det var inte första och sista gången. Det kan ju vara så att nästa gång är det inte alls lika många som har den teoretiska grunden.. Så jag ger inte upp hoppet!

Tåget är även bokat till Hallsberg nu, ca 200kr var t/r (ifrån Norrköping dock, hade vi bokat från Västervik till Hallberg hade priset varit ca 900kr var t/r. Hur fan kan det skilja så mycket. Heltgalet)

Förlåt Lotta men mitt PB har jag inte ens tagit en titt på. Men jag känner mig inte så jätte desperat efter jobb precis nu. Det är till hösten. I sommar är jag ganska säker att jag vill vara ute på Lysingsbadet igen,
det var så himla roligt!
Så har jag tänkt att til hösten tar jag nog tag i Oslo igen, jag vill verkligen tillbaka. Då kan jag ju skaffa mig jobb i någon Barnehage däruppe och se till att få jobbet på Fritidsresor! Det är ju inte fel att bara komma bort lite, tjäna lite pengar och resa och skaffa körkort heller! Det finns för många hål man vill stoppa pengar i!



Söta (äckliga och stinkande) kuten Lysse!




Thea var med och extra knäckte som pirat med mig i somras!


Det tråkigaste med att flytta är att behöva göra det själv..
Är det någon som är intresserad av att flytta med mig till Oslo efter sommaren? :)


Jag känner att kommer jag inte iväg till hösten så kommer mitt liv se ut så här:
Jobba på torino, skaffa lägenhet, barn och hund.
OCH SÅ VILL JAG INTE HA DET, inte än iallafall!


Nu ska jag förbereda mig för jobbet, Torino ikäll. Kom gärna förbi!
Puss & Kram Sanna


Varför finns dessa måsten.

Nu har jag nästan precis kommit hem från skogshaga, har varit och tittat på en ganska (förlåt) tråkig match med Dunken. Haha, dom förra matcherna har det varit fullt av intriger och så.. men idag höll dom sig verkligen lugna och tysta! Och tyvärr så förlorade dom med 3-2.

Imorgon jobbar jag på Morella 18.00-21.30, och på onsdag Torino från 16.00. Nästa måndag ska jag även till min underbara jobbcoach Lotta Eliasson! Och tillsdess måste jag
- Formulera om mitt personliga brev, så att det riktar sig mer mot reseledare och liknande.
- Ringa fritidsresor och ta reda på varför jag inte blev utvald!
- Och så vill hon helst att jag ska söka TIO JOBB!!
Oh my f'cking gud.

Och så måste jag även 
-  se till så jag verkligen får min lön, som alltid brukar dyka upp den 25.e(!?)
- boka biljetterna till Hallsberg. Jag och min kära ska ta oss en weekend hos familjen Lannhard om cirka två veckor! ska bli väldigt kul.
- måste även börja tänka på vad jag vill göra till sommaren och framför allt till hösten kommer!

Nu kommer andreas hem från matchen, nu blir det lite mys innan sovdags!





Sov gott. Natti natti.
Puss & Kram Sanna


Den osminkade sanningen

Jag har funderat lite idag när jag gått omkring i mjukisbrallor och osminkad, och känner ändå lättnad att inte ens dom snyggaste kändisarna är speciellt vackra utan smink.. Alltså dom är precis som du och jag. Och visst vet vi allihopa att ALLA ser bättre ut med lite make-up!
Jag tycker att det är himla skönt att gå omkring utan smink imellan åt, det är på senaste åren som jag kännt mig trygg att gå osminkad.. Just för alla år jag haft acne, som gav mig sjukt dåligt självförtroende. Men nu är dom flesta finnarna borta.. någon enstaka då och då är ingenting egentligen.
Det värsta är tjejer med heelt felfri hy som håller på att gå under över en finne som knappt ens syns!
Snälla ni, tänk på alla som har väldiga problem istället..
Hur som helst här kommer lite osminkade kändisar att gotta sig åt, jaa lite måste man få gotta sig iaf.

                                                        
                                   








Nyckelpiga för en kväll!

Första helgen som 20-åring och hittills har veckan varit hur bra som helst, och det skönaste är att kunna gå till Glasbanken helt själv och bara strosa runt, upptäcka och pröva nytt.. typ. haha.
Men hur som helst... gårdagen. Lördagen den 23.e januari. Dagen jag varit såå orolig för och nästan drömt mardrömmar var faktiskt inte så hemsk. Den var nästan precis lagom.

Johanna sa till mig att hålla mig hemma efter klockan 15 igår, Sofie och jag gick på stan en sväng men nästan skyndade hem ihopp om att någon eller några skulle kanske hämta upp mig eller kidnappa mig.. haha.
Klockan blev hur som helst 15.00, och så blev den 15.30 och jag satt och bara väntade på minsta tecken, inte ett knyst från mobilen. Klockan blev 16.00, jag tog upp första cidern. Fortfarande inte ett knäpp från någonstans, och jag började undra om allt var en bluff? Vid 17.00 hade jag fortfarande inte hört någonting..
Men , ca 17.10 får jag ett sms av johanna : "Ta med en extra bh, halv 7 utanför västerport. puss"
Första tanken var ungefär Åh fy faan, ska jag vänta 1½h till och bli ännu mer orolig? Och hur ska jag ta mig till stan? Haha. Jag packade en liten väska med en extra bh, och alkohol. Istället för att vänta hemma så gick jag bort till Torino faktiskt. Totte var generös med drinkar och shots så när jag kom ner till stan 18.30 så kommer johanna och Nina Örnfjärder några minuter efter, binder för mina ögon och börjar gå med mig utan att säga ett knäpp! Väldigt frustrerande! haha. O va vi gick då, vi gick fram en bit, sen snurrade hon runt mig några varv så fortsatte vi gå och snurra runt mig lite till och så fick jag hålla för näsan och ducka... o ja allt möjligt. haha.

Det var när vi kom in i en hiss som jag började misstänka att vi skulle upp till Hampus. Jag gör en snygg entré med att ta bauta-kliv in genom dörren, vips är bindeln borta och där står:
Hampus, Andreas, Nicolina, Lisa, Johanna, Johanna och så Nina då, dom blåser små smällare med färgade snören i på mig och sjunger. Så himla gulliga var dom, haha. Måste även lägga till att Sara Larsson och Adéle kom också strax efter jag kommit!

Det värsta var nästan "inträdesprovet", jag var tvungen att ta 3 Baccardi melon shots I RAD för att ens få komma in, gissa om magen höll på att vända sig vid den sista! haha.

Jag gjorde som jag blev tillsagd och hälsade på alla och helt plötsligt har jag en Tutt-tårta framför mig. Skit läcker! (smakade tyvärr inte riktigt lika gott som den såg ut, men den gick helt klart i!) Vi åt lite tårta och jag fick en rejäl drink med massa lime och is. Tyvärr gick de lite trögt med den för jag började känna att huvudet och tungan/munnen inte riktigt hängde med som den brukar, haha! O.B.S klockan var då ca 19.30!!!!!!
Huvudet började snurra mer för varje klunk, och klunkar var jag tvungen att ta hela tiden, till slut sa kroppen ifrån och det blev vatten för mig ett tag.
Jag fick jättefina presenter av dom, det var smörknivar, pastaslev, silikonvisp, bunkar och massa bra grejer! Verkligen TACK!
helt plötsligt får jag på mig en ögonbindel och ställer mig upp och känner hur johanna tar av mig kläderna på överdelen och byter bh och på med ett rött linne.. SKÖNT, tänkte jag var det allt! Jag ville inte klä ut mig!
Vi började leka lite charader och med tiden mådde jag prima igen och dom andra tjejerna och killarna hade börjat komma igång och musiken dunkade. Fick på mig ögonbindel några gånger till under kvällen och ett nytt klädesplagg på varje gång.. Så här såg jag ungefär ut strax innan vi skulle till Palladium! (Inte riktigt lika sexig, utan kläderna var för 6-7 åringar så du kan kanske tänka dig!) haha.


Det blev galet med dans på Palladium och mina antenner och vingar blev poppis!
Jättekul, hur som helst. Och jag känner lite lättnad att det ändå var så lungt som det var på palle.
Både för min skull och för att vi fick plats att skaka lite rumpa! haha.

Lite senare fick jag och andreas skjuts hem av min kära far.

Jag är helnöjd med kvällen och ser fram imot alla bilder som togs!
Lovar att jag lägger upp lite bilder så fort jag får dom,
Om  ni vill se såklart?


Fånga dagen. Efter.


Två Bakis innan du lägger dig. Krångligare är det inte att göra något åt dagen efter. Lös två brustabletter i ett stort glas vatten (4dl) och drick innan du lägger dig efter alkoholintag.
Den huvudvärk som många lider av dagen efter alkoholkonsumtion beror ofta på att kroppens vätskebalans har rubbats.
En dos Bakis innehåller en kombination av vätska, olika salter och socker som hjälper kroppen att ta upp vätska på ett effektivare sätt än genom att bara dricka vanligt kranvatten.
Smaken skulle vara en fräsch smak av citron-lime, men jag tycker den inte var värst god, men den hjälpte mig iallafall. Jag är super nöjd med Bakis! Bakis har räddat min dag idag, helt seriöst. Haha.


Och nu... dagen jag väntat på!

Kvällen hos Adele var riktigt trevlig igår, det blev lite tacos, kladdkaka trevligt sällskap och balja bad! Badet var grymt skönt, 40 graders värme och utsikt över hela västervik..










Idag är alltså dagen med stort D
, typ. haha.
Jag tycker det ska bli jätte kul verkligen, ser fram imot det.. och sen att inte veta hur galen kvällen kan bli gör det extra spännande. Jag tror jag får ta och öppn 7.0 an redan när jag och Sofie kommer hem från stan!
Haha, jag har inte en aning om någonting mer än Oömma kläder, lite smink och klackskor!
Jag säger bara oh my gud! Hoppas bara det går hyfsat lungt så jag minns någonting av 20-års festen!

Ha en bra dag du också!




Puss & Kram Sanna


Fredagsmys


Snart är det dags för lite fredagsmys ute på Grantorpet hos Adéle. Hon fyllde, precis som jag, 20 år i onsdags så det blir runt 10 tjejer, lite mat och lite bada balja. Ska bli kul. Jag och Nicolina har precis varit och köpt present till henne, haha och vi är såå nöjda. Så passade vi på att luncha på Hos Pelle, jättegod mat. Vi åt fläskfilé med potatisgratäng och riktigt tjock och härlig bea! Mmm..

Igår var ju även jag och syrran och jobbade uppe på Holmströms bil, det var visst 50-års jubileum och hel seriöst.
Haha. Sofie och jag hjälpte till att lägga upp lilla buffén med kallskuret och potatissallad, vi gick runt och såg till så alla hade att dricka och la även upp efterrätten.. och städade lite efter.
Jätte trevliga män där uppe, och dom var så nöjda med oss att vi fick skriva upp våra nummer och ska hjälpa dom med dom andra små event/jippon.a som dom ska ha i vår!
Föressten.. vi fick till och med äran att dra av skynket på den nya OPEL modellen! Riktigt fränt. Med tanke på hur stor grej detta är för både Holmgrens och bilintresserade. Men det där med skynket var lite svårt, haha det var så tungt liksom så att jag drog och drog och blev nästan förbannad, när jag hör någon säga i mikrofonen (mitt i all spänning) att snart går backspegeln av, eller något sådant! haha, pinsamt. Men skynket kom av och alla gästerna började applodera. Haha. Men det var jätte trevlig kväll.

Nu ska jag börja packa ihop det jag behöver och gå till Johanna och Nico innan vi åker till Adéle tror jag, måste försöka klura ut någonting om den hemliga festen imorgon! Haha, jag har sådana konstiga tankar att jag börjar bli lite rädd. Men SJÄLVKLART SKA DET BLI GRYMT KUL!! Så ingen får tro någonting annat än att jag ser fram imot festen imorgon! Och jag uppskattar att ni lagt ner er energi på lilla mig!





Ha en fortsatt bra dag!

Puss & Kram 
Sanna


 


Godmorgon!

Kaffe är inte bra att dricka sent på kvällen, det märkte jag inatt.. herregud kunde inte somna förens närmare tre inatt. Men som tur var hade jag I skuggan av värmen att titta på, skitbra film om en tjej som är i 25-30års åldern och som har gått på droger sedan hon var 14 år! Filmen är verklighetsbaserad och verkligen intressant..
Den rekommenderar jag!

Vaknade vid halv tio och har varit ute och gått med Jennie och hundarna en sväng. Nu har jag nyss tagit mig en lång dusch, och senare ikväll har jag och Sofie fått uppdrag att servera uppe på Holmgrens bil. Det är tydligen lansering av en ny SAAB, och det är ca 50 V.I.P gäster ditbjudna, så ska vi gå runt och bjuda på lite tilltugg från Jojjen. Det ska bli kul!

Nu måste jag kila, måste hinna upp till Elgiganten och fixa en sladd som man kopplar mellan datorn och tv.n, vad en sådan nu heter.

Ha det bra, Puss & Kram Sanna

Wille  och Chippen  



 


Min födelsedag forts.

Sådär ja, då har alla nära och kära gott hem så var denna dagen över minst lika fort som alla andra år. Det är ju typiskt! Hur som helst så har jag haft en underbar dag med mycket skratt och fina och behövliga presenter.. Jag har faktiskt även lagt upp några bilder på lite av det jag fick här under..

Dagen började som ni kanske läste på systemet, efter det runt 12-tiden kom Andreas föräldrar, Maud och Ronny hit på lite födelsedagsfika. Mycket trevligt!
Sedan när dom gått hem så kom farmor, mormor och pappa hit och vi hade trevligt, öppnade paket och åt jävligt god mat! Ursäkta svordomen men så gott var det. Kycklinggryta med pressadpotatis, receptet har vi fått av Jennie faktiskt.
Efter maten åkte andreas till ishallen, men därimot kom både Jennie med barnen och Sanna Sjöström. Vi satt och pratade, hade trevligt, drack kaffe och åt tårta i stora lass. Hur bra dag som helst, men nu när dom gått längtar jag konstigt nog, haha, till helgen med alla festligheter!

Här kommer då lite blandade bilder:


Här är tårtan som jag bakat och vi glufsat i oss.


Lite mingelbilder från förmiddagsfikat.
Mamma, Andreas, Jag



Lite mingelbilder från förmiddagsfikat.
Maud, Ronny, Andreas






Lite grann utav minnesboken jag fick av mamma,
som hon faktiskt pysslat ihop helt själv!




Andra behövliga födelsedagspresenter!




Perfekt, precis vad jag behöver!

Jag orkar inte lägga upp allting jag fick, dessutom kanske ingen bryr sig men jag kände att lite bilder är väl aldrig fel? haha.

TACK ALLA FÖR ALLT JAG FÅTT,
jag är supernöjd med allting faktiskt och jag är glad att ni ville komma och fira mig på mig dag!




Nu ska jag avrunda denna kvällen med att dricka upp min drink, och sätta mig och titta på "I skuggan av värmen"
en verklighetsbaserad film utav Lotta Thell.

Förlåt om jag är tjatig, men tack till er alla som uppvaktat mig med presenter och gratulations samtal och sms
PUSS PÅ ER! och godnatt, hörs imorgon.



Tack för alla gratulationer!

Som ni kanske förstått så är det min födelsedag idag, dagen började med med härlig sång och lite frukost och paket på sängen. Och jag fick även väcka andreas och säga att han skulle gå upp och sjunga för mig.. haha.

Jag fick lite pengar i presentkort utav mamma som jag får när jag flyttar, ett par trosor, två olika berlocker till mitt Thomas Sabo armband och en jättefin minnesbok som mamma och sofie pysslat med.
Ni ska få en liten tjuvkik på den senare.
Efter uppvaktningen på morgonen tog jag och mamma en promenad med hundarna och efter det så ville mamma att jag skulle följa med på ett ärende.. hmm..
Mamma var med när jag tog Systemoskulden! haha. Jag fick bestämma vad jag ville köpa och mamma stog för kostnaden men självklart var det jag som skulle betala, det blev en Bacardi Melon och en likör vi hade till kaffet. Mums. Och himla skönt att kunna gå själv utan langare!

Sedan kom Maud och Ronny hit på lite fika.. Måste hjälpa till att duka, snart kommer mormor farmor och pappa och firar mig över lite mat och fika. Kommer lite bilder så fort som möjligt också.

Vi hörs snart igen, andreas lackar ur totalt snart om jag inte hjälper till.

PUss Bye så länge

20/1-10 sofie "gästbloggar"

Hej,idag fick jag äran att skriva ett inlägg i Sannas blogg, tjooho
Då är ju den största frågan VAD man ska  skriva i någons blogg? Men eftersom det är din födelsedag idag,tänkte jag att jag kunde skriva ett inlägg om dig;)

När jag tänker på dig,oss,våra år tillsammans så ler jag faktiskt lite. Under dina 20år har du nog hittills åkt på en räkmacka och du har alltid haft turen med dig,medans jag nog mer åkt som på en "sandpappersmacka" som stoppat upp mitt flyt,tror du fick bägges tur! Med andra ord har jag nog alltid fått varit "offret" och du mer den som har sagt åt mig vad jag skulle göra ;)
 
Minns du när du drog ner mina byxor inför alla barn ute på gården? När vi körde tramp-cykel i spanien och fastna mellan två stolpar som JAG fick trycka loss ,medans du titta på?När du sa åt mig att lukta på en solkräm och tröck upp i stortsett halva tuben i min näsa? När du la hårborstar i min säng som en kulgrejj för att ja skulle lägga mig på dom? Alla gånger jag har fått skjutsa sig på pakethållaren vart vi än skulle, träningar,stan osv. oavsett väder!
har nog aldrig haft så bra kondition haha ? Mina kläder du har sytt om för att dom skulle passa dig? när du låste in dig på ditt rum och sen inte kom ut ? jag kan lova dig att så orolig har jag nog aldrig varit!!

Även att jag oftast är arg,irriterad och sur på dig och vi har dagar då vi nästintill avskyr varandra, så vet jag att jag innerst inne uppskattar dig till 1000, bryr mig om dig mer än vad du tror och att det är till dig jag kan vända mig ifall det skulle vara något :) Sin syster är och kommer ju alltid att vara ens syster och det är inte alla som har,jag erkänner, sån tur som jag och har dig som storasyster:) LOVE

Det jag egentligen ville säga va,ha en super bra dag och grattis på födelsedagen!<3

    

/Soffan


Absolut sista dagen som tonåring!


Nu är det inte många timmar kvar till jag blir 20, jag är såå nyfiken och orolig faktiskt! haha
Det känns som att det är mycket som kommer att hända.. Imorgon på min födelsedag ska tydligen jag och mamma på ett "ärende" tidigt på morgonen? Bara det, vad tusan har hon hittat på nu! haha.
Sedan vid 12-tiden kommer Maud och Ronny hit på lite fika, sen kommer Jennie med familj tror jag hit på lite fika också.. Så efter fyra kommer mormor, farmor och pappa (vad jag vet) hit och äter lite och fikar igen.. Herregud. Måste se till att göra en riktigt stor tårta!



Sen blir det helg, och på fredag ska jag och Johanna ut till Adéle och äta lite och bada balja ute på grantorpet. Lördag... hm.. ja då känns det som att vad som helst kan hända! Och det är ganska läskigt.
Jag misstänker att iaf Johanna, Andreas och Hampe är inblandade, men jag vet inte. Johanna har iaf sagt att jag ska få en minnesrik 20-årsdag som ska toppa sexpartyt jag hade när jag blev 18.. haha så jag har ganska höga förväntningar nu, hehe. Nedå.
Andreas har sagt att jag bör inte tänka så mycket på att ordna någonting.. och att jag ska följa med han till hans jobbarkompis på lördag kväll (haha, men hallå?!) Johanna nämnde även när vi var på bio att dom hade funderat på att klä mig i rosa kläder och ringa och höra om jag kan vara med på U10.s träning!!?!
Herregud, förstår du att jag känner mig nervös.. som verkligen är ett kopntrollfreak och själv brukar ha ett litet finger i allting.

Ja det var denna helgen, jag fruktar det värsta.. det är nog bäst!!



Nästa helg, den 29.e, tänkte jag åka upp till Åsbro. Men pappa sa ifrån, jag måste vara hemma den 29.e?
Eh, okej? En sak till som jag inte har kontroll över.. jag dör tror jag. haha.

MEN jag måste tillägga att jag tycker att det ska bli så kul! Och jag känner mig lite hedrad att ni ställer upp så för mig. Visst, jag vet inte vad det är ni hittat på men jag är ändå väldigt glad att ni tänker på mig och vill göra mig glad! Ni är guld värda alla jag känner!

Som ni förstår har jag mycket tankar som snurrar runt, bilden säger det mesta! OCH VÄRSTA som skulle kunna hända tror jag. haha.


Nu är det iaf dax att packa väskan med bikini och handduk och sedan hämta upp thea på dagis innan simhallen. Sen har jag fullt upp hela kvällen med tårta-bak och allt möjligt!



Ha det kanon, och till dom flesta;
Vi ses imorgon! :)

Puss & Kram
Sanna


Snabba cash

Då har jag fått i laddaren och sitter här med en kopp the och har det mysigt i soffan med andreas och sofie, vi har precis.. eller ja, för några timmar sedan ätit Fajitas. Alltså som tacos fast istället för köttfärsen har man kycklingfilé med fajitaskrydda. Så gott och enkelt, fast ändå en sån annan smak än tacos.

Nåväl jag tänkte sammanfatta filmen Snabba cash,



Hm, hur ska jag nu sammanfatta en sån här film som varken var superbra eller dålig.
Handligen var helt enkelt om vilket gäng, serbier eller araber, som ska bli rika.. om jag förstod handlingen rätt.
Vilket jag säkert inte gjorde, haha en timma in i filmen vände jag mig til johanna och erkännde att jag fattade nästan ingenting utav handlingen. Så tycker jag att alla serbier och araber och allt var dom är ser väldigt likadana ut så jag hängde inte riktigt med vem som tillhörde vad. Men trots det så är handligen ändå väldigt bra, det är en film som får en att inse vad folk gör för pengar. Killen i mitten på bilden (som jag även misstänker spelar Frank Wagner i Johan Falk filmerna) är en vanlig svensk stockholmskille som pluggar handel. Han är en dag i behov av pengar, råkar glida in i fel killar och blir tillsagd att göra saker för höga belopp, men det är just det att han verkar inte tänka vad han ger sig in på förens han är inne i skiten och vill ut, och så enkelt är det ju inte riktigt.
Det är mycket slagsmål och blod.
Jag läste i Aftonbladet idag att under inspelningen av den här filmen var det många som skadades på riktigt, just för att killarna ville vel att det skulle se på riktigt ut så tog dom i mer än vad man kanske ska och får. En av dom slog sig så hårt att hans knoge stog ut och fick sy fyra stygn utan bedövning!? haha. Men ger man sig in i leken får man leken tåla, eller?
Hur som helst var filmen väldigt spännande framåt slutet och visste faktiskt inte hur det skulle sluta för någon av dom. Det är en väldigt trovärdig film, fast med ett lustigt avklippt slut..
Vi ville veta mer.. vad hände sen? hur gick det för han? och för hon? och för dom?
Ni är med va? jag ska ju inte avslöja allt för mycket, men visst är det så att det finns en uppföljare?
Det känns som att det borde göra det. Jag har fått för mig att det finns en bok som heter Aldrig fucka up, har den något med detta att göra?

Hur som helst så får filmen betyget SSS+
Det är nog inte så att jag vill se filmen igen, förutom att kanske förstå lite mer, förstå hur allt hänger ihop. Men därimot om det kommer en uppföljare så måste jag se den!


Nu ska jag sova, upp tidigt och sedan gå till simhallen en sväng. Imorgon måste jag skriva ur mig lite om min födelsedag PÅ ONSDAG! Jag är så förvirrad!!


Sov gott, Puss & Kram
Sanna


Ny header, vad tycks?

Hallå där!

Vad tycks om min nya header? (bild högst upp) satt och prövade klippa och klistra lite och blev faktiskt nöjd!
Mitt batteri på datorn dör när som helst, men jag måste skriva lite om Snabba cash som jag var på igår kväll.. Skriver igen när batteriet är laddat!

Puss, kram och hej så länge!

Oooouups..

Fan va jag hatar när texten försvinner! Hade skrivit en hel del roliga saker om dagen på jobbet och genom ett litet fel knapptryck försvinner hela skiten!!!

Men men, min dag på jobbet skulle jag vilja beskriva lång men rolig.
Dagen började bra, en riktigt fräch Italienare med två äldre män var och åt.. jag tror inte jag behöver säga något mera, jag tror alla vet att dom flesta är väldigt trevliga och charmiga, och deras italienska brytning på engelska (eller tvärt om?) gör nästan att man smälter.. Oj oj oj.
Sen något att nämna om dagen var när Jonte Oskarsson och måsen kom in runt 12tiden imorse, jag frågade hur gårdagen var (dom var också ute på galaj igår), han ska ingenting men jag möttes av ett brett leende och han tog fram en knöglig lapp, jag vek mig nästan av skratt.. han hade fått en böteslapp utav polisen igår kväll när polisen hade kommit på honom när han kissade utomhus någonstans! Hahaha. Typiskt att det händer honom också!


Jag har även pratat med min kära faster, Carina idag och vi har spikat in att Andreas och jag ska ta oss en tripp upp dit den 11-14 februari, bara slappa, ha det bra och bada i Gustavsvik såklart! (kanske lyckas få in lite shopping också?!) 
Där har jag faktiskt inte varit, men äventyrsbad är aldrig fel så det blir nog skitkul.






´Det är mer än två år sedan jag var där uppe nu så det är på tiden, och
extra kul att jag får med min kära! <3


 


(Men helt sjukt vad det skiljer pris på biljetterna, heeelt galet. Tur att jag har huvudet med mig ibland så vi kunde hitta så pass billiga biljetter.. Mer om det imorgon)

Puss & Kram
Sanna

 


Bloody sunday..

Åh, jag skulle vilja ligga kvar och morgonmysa lite i sängen. Men inte, måste börja gå till jobbet om en timma för att hinna öppna och förbereda allting. Hursom helst blev det en väldigt spontan kväll igår..
Något som var ganska kul var att dom här gamla stammisarna som besöker Torino (måste även tillägga att det är hur bra som helst att dom finns, haha, dom fick iaf min tid att gå lite ända från jag började vid 16 till 23!) hur som helst, dom som går dit känner varandra väl och om den ena börjar bjuda resten av gänget på shot - så vill ju så klart alla andra göra det också!
Det var 4 män som var och en drack i snitt 6 - 7 öl per person, 2 - 3 6.or whiskey, 2 - 3 6.or gin och så där 7 - 8 shots - VAR! Helt otroligt skulle jag tycka.. Det värsta var att det var liksom inga direkt goda shots utan Bäska droppar och liknande!
Men jag frågade dom vid ett tillfälle när dom fått i sig sådär 4 shots i rad om jag fick bjuda på shots, och självklart.. haha dom blev överlyckliga att det skulle vara gratis..
Så jag var tvungen att fråga Tomas om det gick bra att skojja lite med dom och "- Visst!" sa han.
Jag fyllde shotglaset med vanligt vatten, några droppar tabasco och lite limejuice! Hehe!
- "Varsågod och svälj bara" sa jag.
- "Tackar, botten upp" sa någon av dom.
När dom svalt såg jag iaf en av männens blick, haha han märkte först att det var vatten och alla fylltrattarna började skratta och tyckte att jag fick dom bra där! Haha, gud va kul jag hade.
 
Efter jobbet fick jag för mig att åka ner till Andreas, Hampe m.fl. som befann sig på Räken, och kort och gott tog jag taxi ner runt tolv snåret, var lite sällskaplig och gick hem med Andreas runt två.
Helt okej kväll!

Men nu måste jag skynda mig, måste få i mig lite frulle innan jobbet.
Så jobbar jag kanske till 19-tiden och efter det ska jag och Johanna gå och titta på Snabba Cash, jag tror att den är skitbra!  Kolla in den själv genom att trycka på länken .. (eller kopiera och klistra in i nytt fönster om det inte går komma vidare genom att klicka)

http://www.sf.se/filmer/film/77080180/Snabba-cash




Ha en bra dag så länge!


Puss & Kram
Sanna







Vart håller ni hus?

Men hallå, vart är allt folk? Det är ju faktiskt lördag! Är det ingen annan än dom här gamla stammisarna som vill ta sig lite alkohol en lördagskväll, haha. Kom igen nu, ge mig lite jobb!

 

Puss & Kram
Sanna


Min sista helg som 19åring!

God morgon, eller god eftermiddag ska jag nog säga såhär dags. Ska börja med att säga att det var en riktigt trevlig kväll igår.
Det blev bara några små drinkar och nästan 3h biljard! Drinken som är skapad av mig själv döpte Totte igår till Sanna´s partydrink verkligen någonting för dig som gillar söta drinkar..





Fyll ett glas med is, i med lite Bacardi melon, lite Midori och lite lite limejuice så är den klar, och jag lovar att den är smarrig!
Tomas på Torino lärde oss även spela Poker-Biljard.. skitkul när man börjar förstå och allting flyter på. Det var var vi underhöll oss med igår kväll, vi gick hem runt ett det är ju en dag idag också.

Idag vaknade vi, eller iallafall jag oväntat pigg. Andreas kom med förslaget att gå och köpa nybakat bröd på Konsum så det var bara att traska dit.
Jag köpte mig även dom nya Kellogs Special K flingorna med jordgubbar och mörk choklad.  

 


Jag måste nog faktiskt säga att dom får bara betyget G. Alltså idén med choklad (som alla älskar) i flingor och yoghurt är bra, men när man sedan smakar det så bara.. pannkaka!!
Låt chokladen vara som den är, utan att blanda ihop den med annat! Det är vad jag tycker, vad tycker du?

Jag har hursomhelst fått i mig en rejäl frukost och inväntar att klockan ska bli 16, då jag börjar jobba på Torino..
Hoppas verkligen det blir mycket folk idag!



Dagens bästa: Att jag inte har en enda känning av alkohol i kroppen, jag som ALLTID annars får bakfylle-huvudvärk av minsta ölen!

Dagens värsta: Andreas humör, han har nog vaknat på fel sida idag.



Puss & Kram
Sanna

Ny dag nya möjligeter!

Efter gårdagens besvikelse känns det ändå bättre. Jag tror på att allas liv går ut på en uppförsbacke, och jag tror min uppförsbacke precis har börjat!

Dagen har bestått utav pappa, andreas och farmor kort och gott. Andreas och jag mötte upp pappa strax innan tolv och åt en riktig smarrig lunch på Torino. Det var kotlettrad, potatisgratäng och rödvinsås som serverade idag med en bra salladsbuffé.
Andreas började jobba vid två, så innan dess tog vi en sväng förbi Telia, där jag köpte refill till mitt mobila bredband.. som jag älskar! hur bra och smidigt som helst.
När det var inhandlat så gick jag till farmor där jag hjålpte till lite där hemma, byta lakan, dammsuga moppa och göra rent handfat + toalett (trodde jag skulle spy, jag hatar att städa toaletter!!!)

När jag lagom städat klart hade andreas slutat jobba och han o pappa kom och hämtade upp mig och vi drog i oss varsin burgare på Corner, mummmmss!

Det blev en lång, skön duch efter städningen och nu befinner jag mig faktiskt hos mig far, vi ska strax bege oss ner till Torren för lite biljard. Det är ju aldrig fel!


Med lite tips från coacherna(Syrran och Jennie lunmark) så har även tänkt att börja med Dagens bästa och Dagens värsta.


Dagens bästa: 
Är nog alla kommentarer jag fått av er alla som vet att jag fick Nej från Fritidsresor, ni alla ger mig styrka till att inte bryta ihop och ni får mig att fortsätta kämpa för att nå mitt mål! Stor kram och puss till er alla! :)

Dagens värsta:  Var när jag gick till pappa, då ser jag två snorungar stå och kasta stora snö och isklot på ett fonster i ett hyreshus brevid och sedan bara springa iväg.. Jag hade god lust att skrika något riktigt vuxet och elakt men jag höll igen.


Puss & Kram
Sanna


Tillbaka på ruta ett?

Dom senaste dagarna har varit ganska kaotiska måste jag säga det hela började med att jag bestämde mig för att snygga till mitt CV med hjälp av underbara Lotta Eliassons hjälp.
Hon hjälpte mig både att få bättre självförtroende och ett riktigt snyggt, proffsigt och vuxet cv och pb. Det blev hur bra som helst efter ett par timmars tänkande, pratande och skrivande.. Jag var helnöjd och mitt självförtroende var tipp topp. ´
Redan dagen efter skickade jag in en ansökan som Barn- och Aktivitetsledare för Fritidsresor, det var den 7.e januari som jag gjorde det och ansökan går ut den 24.e januari.
Människor jag pratade med trodde verkligen på mig och jag kände mig på topp, ingen tvekan att jobbet skulle bli mitt!
Genast började jag ställa in mig på att jag skulle bli borta till sommaren, började planera vart i världen som jag skulle vilja jobba, vilka trevliga nya vänner och arbetskamrater jag kommer att få och hur bra jag skulle jobba o.s.v.

Jag var verkligen glad och riktigt drömde mig bort.... i ungefär en vecka.

Igår kväll fick jag beskedet att min ansökan var nekad, jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Fjantigt tycker du säkert men att jobba för Fritidsresor har jag drömt om i säkert 5 år!
Fritidsresor tackade mig iallafall för visat intresse och önskade mig ett lycka till!
Var det allt? Alla mina drömmar om att jobba utomlands var en "nekad ansökan"?
Tillbaka på ruta ett.
Jag skulle lyssnat mera på Lotta, jag skulle ha ringt och visat mig så intresserad som jag var. Jag skulle varit envis. Men det märkligaste var ändå att sista ansökningsdag var den 24.e Januari..?
Alltså jag har aldrig varit med om att man ens fått svar innan sista ansökningsdatum.
Men på måndag ska jag ringa och höra varför jag blev nekad.. så jag får se det på ett positivt sätt som Lotta säger "Det dom kan komma att säga till dig kan vara nyckeln till framgång sanna!"


Tisdag 12 januari,

Så var det tisdag idag, jag har precis suttit och läst igenom gamla inlägg från när jag var uppe i Jukkasjärvi. Vilka minnen jag får, jag sitter och kan inte göra annat än att le!
Jag saknar verkligen allt där uppe, människorna, ishotellet, till och med kylan konstigt nog!

Med tanke på att jag inte skrivit något mera i bloggen på drygt nio månader så kände jag att jag inte har fått till någon bra början..
Så jag låtsas som att jag inte har gjort några inlägg sedan Jukkasjärvi och börjar istället med att skriva att nu var det ett tag sen sist, men jag har inte riktigt kännt att bloggen har varit så behövlig.
Det som har hänt sedan sist är alltså att: 

- Jag har gått på balen med Philip Skännestig,

- Jag tog studenten!

- Jag jobbade hela sommaren på Lysingsbadet som Aktivitetsledare! Skitkul!

- Jag sökte jobb som Aupair i Oslo, så jag flyttade dit i mitten av augusti ,
och kom hem 5 dagar    senare.

- Fick jobb på Morella och har jobbat där sedan september.

- Andreas har fyllt 20.

- Jag har haft massa bekymmer, drömmar och tankar om vad jag ska göra med mitt liv.

- Jag började jobba lite smått på Torino.

- Och jag har äntligen skickat in ansökan som Barnledare till Fritidsresor!! :)

Det är dom största händelserna sedan i somras, sedan har det ju så klart varit mycket roliga stunder utöver det.. och lite tråkigare, som jag kan ta en annan dag..

Nu måste jag kila, börjar jobba vid 18.00 på Morella och måste åka med grannarna ner nu så jag slipper gå i kylan!

Ha det bra!

Puss & Kram
Sanna




Så var det måndag igen,

Jag och A har tagit oss en skön sovmorgon, jag har precis ätit frukost och väntar nu på Jennie som ska göra mig sällskap på promenaden med Wille och Chippen.
Idag blir en precis lagom bra dag, senare ska Johanna och jag till Solpoolen och sola och bubbla lite, gud så skönt och verkligen välbehövligt, jag känner mig som en jordnöt!
Sen får vi ju inte missa Dunkens match ikväll.

Så min dag blir hyfsat lugn och skön, det behövs såna dagar..

Ha det bra!

Puss & Kram
Sanna


p.s. om 9 dagar fyller jag 20år, helt otroligt.. jag känner mig som 18 fortfarande. haha.


8-jan 2010 Nytt år med nya möjligheter..


Jag inviger året med min egen designade blogg! Wiihu, haha, nevars den är inte alls proffsig, bilderna här ovanför är suddiga och allt är gjort väldigt hafsigt.. Men jag är heller inte så värst proffsig på varken skriva, blogga eller ta bilder så detta passar mig perfekt!

Andreas, jag vet att du är lite imot bloggar och att jag sagt att vissa bloggare är grymt fjantiga och pinsamma, men min blogg kommer säkert du gilla. (För det kommer säkert stå mycket om dig baby!) 

Just nu sitter jag och Sofie och väntar på pappa som ska ta oss till Morella. Där ska jag hämta mitt schema (äntligen) och fylla magen. Senare blir det självklart Let´s Dance, och jag kanske även hinner med  en runda biljard på Torino.. Det är aldrig fel. 

Ha det bäst så länge! 


Puss & Kram
Sanna

 

RSS 2.0