Torsdag, 5 mars

05.30 började resan från lilla viken till den ännu mindre lilla byn Jukkasjärvi :)
Dagen började vel lite halv krackigt med 1½ h försening utav planet p.g.a tekniska problem, men vid 14.00 ca istället för 12.20 så kom vi iväg.
Resan gick jättebra och vi blev upphämtade av Kurre, Fridas farfar, på Kiruna flygplats. Efersom att vi var lite sena till ett möte vi bestämt med Linnea, våran handledare på ICEHOTEL så blev vi avsläppta där med en gång.
Det kändes helt otroligt att vara där på plats, när man förberett och sett så mycket bilder innan.
Men Ishotellet var ungefär som jag tänkt och vi fick titta lite och Linnea pratade lite. efter det fick vi lite arbetskläder t.ex. en stor skön varm fjällräven jacka, mössa och arbetströja.
Så fick vi schemat vilket ser helt okej ut, runt 7-8 till 16-17 varje dag, helt okej när vi får testa på nästan alla avdelningar som finns! :)
Hon sa också att "Nú när ni rest så långt så måste ni ju uppleva och göra mycket saker" så vi ska gå och boka in oss på Älgtur med skoter, skotersafari, hundspann och allt va de var:)
Bäst av allt nästan är att vi ska få sova inne i Ishotellet en natt!

Senare på kvällen var vi och besökte fridas farbror Anders och hans fru Maria. Anders jobbar i Gruva i Kiruna och sa att han ska fixa så vi får komma och se hur man jobbar och hur det ser ut på riktigt där nere.. alltså mycket mer än vad "vanliga" turister får... kul!

puss sanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0